Gemeente en bewoners in gesprek over vernieuwingen Schansen-Noord

Verkeerssituatie rondom de basisschool verbeteren, opknappen van de speeltuinen, groen terug aan de Hoornseschans, een veilige fietsverbinding door de buurt en een levendig plein rondom La CaZa en de supermarkt. Dat zijn vijf voorbeelden van de meer dan 65 ideeën die tijdens een eerste verkenning op 16 mei 2018 bij de bewoners van Schansen-Noord zijn opgehaald. Tijdens de buurtbijeenkomst op zaterdag 23 juni praten bewoners uit deze buurt verder met elkaar over de wensen die er zijn om hun straat en buurt te vernieuwen.

Samen willen we tijdens deze bijeenkomst een eerste stap te zetten naar een gezamenlijk plan hoe de openbare ruimte in de buurt vernieuwd kan worden. De wensen, aandachtspunten en kansen van bewoners worden vastgelegd in een kansenkaart voor de buurt. Op basis van deze kaart krijgt de gemeenteraad dit najaar een budgetvoorstel voorgelegd.

Buurtbijeenkomst
De buurtbijeenkomst aankomende zaterdag is van 15.00 uur tot 17.00 uur in basisschool De Schouw aan de Dintherseschans 30 in Nieuwegein. Alle bewoners van de buurt Schansen-Noord zijn voor deze bijeenkomst via een brief uitgenodigd. Op de speciale website over dit onderwerp website vindt u meer informatie over het project en de uitnodiging.

Betere Buurten
De gemeente Nieuwegein is haar buurten duurzaam aan het vernieuwen zodat bewoners ook in de toekomst prettig in hun buurt kunnen wonen. De Schansen- Noord in de wijk Fokkesteeg is de vierde buurt in Nieuwegein die de gemeente wil gaan opknappen. De eerste woningen werden bijna 40 jaar geleden opgeleverd en de wijk is dan ook toe aan vernieuwing. Het project Betere Buurten is eerder al begonnen in Merwestein, de Rijtuigenbuurt en de Sluyterslaan en omgeving. De gemeente gaat dit jaar samen met bewoners, ondernemers en maatschappelijke organisaties inventariseren wat er nodig is om de openbare ruimte van Schansen-Noord leefbaarder te maken. Het gaat daarbij om het groen, de speelplekken, afvalinzameling, de paden, straten en de verlichting.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren