Gemeente eist keuring kwaaitaalvloeren

Enkele tientallen Nieuwegeinse huishoudens, waaronder een deel in Batau noord, hebben enkele weken geleden een gemeentelijk schrijven in de bus gehad, waarin zij aangespoord worden via een bouwkundig onderzoek aan te tonen dat zij nog een (gedeeltelijk) beschadigde kwaaitaalvloer in hun woning hebben. Dit onderzoek, dat ca. 1000,= euro per woning kost en voor rekening van de bewoner zelf komt, zou voor 1 januari 2009 uitgevoerd moeten zijn.  
Bewoners moeten met dit schaderapport aan kunnen tonen dat zij nog een slechte vloer in hun huis hebben, waardoor ze de huidige WOZ-waarde van hun huis kunnen behouden, hetgeen inhoudt dat ze besparen op de onroerend zaak belasting, renteaftrek, waterschapslasten enz. 
Onder andere bewoners van de Vlinderweide en Ringslangweide voelen zich overvallen door deze gemeentelijke eis met betrekking tot de opnieuw vast te stellen WOZ-waarde en tekenen beroep aan tegen de gang van zaken. 
In de wijknetwerkvergadering van Batau noord van dinsdag 2 december a.s. zal aandacht aan het bovengenoemde worden besteed.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk