Gemeent organiseert Cultuurdebat

De gemeente Nieuwegein organiseert op dinsdagavond 14 oktober een Cultuurdebat voor de gehele culturele sector van Nieuwegein. Het gemeentebestuur wil met alle belangstellenden uit het culturele veld van Nieuwegein van gedachten wisselen over het stimuleren van het culturele leven in Nieuwegein. Het debat vindt plaats in Theater en Kunstencentrum De Kom en duurt van 19.45 tot 22.30 uur.

In juni 2003 heeft het gemeentebestuur besloten 5 jaar lang extra financiële middelen beschikbaar te stellen voor een Culturele Ontwikkel Strategie, die de culturele levendigheid in de (binnen)stad moet vergroten. Een van de peilers van de Culturele Ontwikkel Strategie is samenwerking tussen de verschillende culturele organisaties, instellingen en verenigingen. Op 14 oktober worden ook twee nieuwe stimuleringsbudgetten van elk € 50.000 gepresenteerd: het stimuleringsbudget N.O.C., dat gericht is op nieuwe ontwikkelingen en activiteiten in de cultuur, en het stimuleringsbudget U.P.C., dat gericht is op het verbeteren (upgrading) van bestaande culturele activiteiten en de culturele infrastructuur.

Ook presenteert het gemeentebestuur haar plannen voor een Culturele Kerngroep. Deze groep zal een jaarlijks cultureel evenement kunnen organiseren en voorstellen doen ter verbetering van de culturele infrastructuur, zoals bijvoorbeeld een culturele agenda en de opzet van een ‘nieuwe’ CultuurPrijs Nieuwegein.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk