Gemechaniseerd distributiecentrum van Jumbo in Nieuwegein na de zomer operationeel

Het gemechaniseerde Nationaal Distributiecentrum (NDC) van de Jumbo aan de Ravenswade in Nieuwegein is na deze zomer klaar voor gebruik. Jumbo heeft dit vandaag bekendgemaakt bij de presentatie van de omzetcijfers over het eerste half jaar van 2020.

Het NDC in Nieuwegein is na een voorbereidings-, bouw- en testfase van zo’n drie jaar volgens Jumbo ‘nagenoeg klaar voor gebruik’. Ook is het voorzien van vele slimme, logistieke automatiseringssystemen. Na deze zomer zullen de eerste winkels worden bevoorraad vanuit Nieuwegein.

Verse producten in NDC
In de maanden daarna wordt de belevering uitgebreid naar steeds meer Jumbo winkels. Nieuw is dat het supermarktconcern ook voor de landelijke distributie op dit moment onderzoekt of het mogelijk is om een deel van de verse producten onder te brengen in het gemechaniseerde NDC in Nieuwegein. Dit NDC met een vloeroppervlakte van 45.000 vierkante meter was in eerste instantie alleen bestemd voor de opslag van droge kruidenierswaren.

2 miljoen kratten per week
Automatisering is het sleutelwoord voor het nieuwe NDC in Nieuwegein dat 45.000 vierkante meter groot is. Vanuit het nieuwe NDC bevoorraadt Jumbo alle Jumbo-winkels met een assortiment van 12.000 verschillende droge producten. In dit stadium is het distributiecentrum tijdens piekperiodes berekend op een orderverzamelcapaciteit van 2.000.000 kratten per week.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren