Geluidsschermen langs Zandveldseweg en ’s- Gravenhoutseweg

De uitvoering van de bouw van geluidsschermen langs de Zandveldseweg en ’s-Gravenhoutseweg in Nieuwegein is in volle gang. Met de bouw van deze geluidswerende voorziening realiseert  Nieuwegein het laatste onderdeel uit het Actieplan Geluid. Gemeente Nieuwegein maakt elke vijf jaar de geluidbelasting van wegverkeer, sneltram en industrie inzichtelijk. De meest recente resultaten staan in deze interactieve geluidkaart.

Er zijn keerwanden geplaatst ter hoogte van Getijdemonde en Kreekmonde. De keerwanden worden aan de kant van de weg met klimopplanten bedekt voor een groene uitstraling. Dankzij de begroeiing draagt het scherm bij aan de reductie van CO2-uitstoot. Langs de rest van het tracé plaatst de aannemer een scherm dat aan twee zijden het geluid absorbeert. Het tracé loopt langs de Zandveldseweg en ’s Gravenhoutseweg vanaf de Kreekmonde tot aan achter de Zwolseveste.

Wat is er al gerealiseerd?
In en rond Nieuwegein zijn in het verleden maatregelen getroffen om geluidoverlast zoveel mogelijk te beperken. Bij de bouw van de woonwijken Batau-Zuid, Batau-Noord en Galecop zijn geluidwallen langs de A2 gerealiseerd. Omdat de renovatie van de Binnenstad leidt tot meer verkeer heeft de gemeente ook langs de Wijkerslootweg geluidwallen aangelegd. Ter hoogte van de wijk Blokhoeve is bovendien stil asfalt aangebracht op de A.C. Verhoefweg en de Taludweg.

Geef een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Koster+Schoenmode Galecop+Golf+120x90 Kapsalon+van+Doorn+voorpagina+200x60


%d bloggers liken dit: