Geluidsoverlast van de tram blijft aanhouden in Huis de Geer

Omwonenden van de trambaan in het noorden van Nieuwegein hebben last van het geluid van tram. Samen met het GroenLinks-statenlid David Oude Wesselink ging GroenLinks raadslid Rien Van Keulen uit Nieuwegein begin deze maand op bezoek bij de inwoners van de wijk Huis de Geer om hun verhaal te horen.

Uit deze woonwijk in de groene rand van Nieuwegein klinken klachten over geluidsoverlast van de tram. Reden voor het Nieuwegeins raadslid Rien Van Keulen om hier samen met Statenlid David Oude Wesselink langs te gaan. “Ook in het voorjaar van 2022 ben ik bij deze inwoners op bezoek gegaan”, zegt Rien, “Zij klagen over een hard, bonkend geluid van de nieuwe tram als die door de bocht bij hun huis rijdt.”

GroenLinks vindt het belangrijk om te horen wat de inwoners stoort en zorgen baart, vandaar dat Rien samen met David bij de inwoners langs ging. GroenLinks Nieuwegein zet zich in voor gezond, stedelijk leven. Geluidshinder van een tram hoort hier niet bij. Vandaar dat ook statenlid David Oude Wesselink zijn oor te luisteren ging leggen.

Vanuit de provinciale staten in Utrecht heeft David het OV in zijn portefeuille. Tijdens het bezoek van David en Rien werd geluisterd naar het verhaal van de inwoners. De afspraak werd gemaakt om in contact te blijven. Zowel provinciaal als gemeentelijk zal GroenLinks dit dossier goed blijven volgen. “De inwoners kunnen hun zorgen delen,” vertelt Rien, “Tijdens commissievergaderingen van de provinciale staten mag elke inwoner van onze provincie zijn zegje doen”. GroenLinks Nieuwegein vindt het belangrijk om in contact te zijn met de inwoners van Nieuwegein en te horen wat hun zorgen zijn, dit soort bezoeken helpt daarbij.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren