‘Geloof en een Hoop Liefde’ portretteert Nieuwegein

Presentatoren Bert van Leeuwen, Herman Wegter, Kefah Allush, Hella van der Wijst en Mirjam Bouwman gaan voor ‘Geloof en een Hoop Liefde’ in Nieuwegein op zoek naar authentieke dorpsverhalen, karakteristieke stadsgezichten en de rol van het christelijk geloof in Nieuwegein. De uitzendingen zijn van maandag 18 april t/m vrijdag 22 april a.s. en beginnen iedere dag om 18.10 uur bij NPO 2.

Persoonlijk, onbevangen en herkenbaar: in ‘Geloof en een Hoop Liefde’ staat het geloof van de gewone Nederlander centraal. In het dagelijkse EO-programma gaan presentatoren Bert, Hella, Kefah, Mirjam en Herman op pad met bekende en onbekende dorpsbewoners die hen wegwijs maken in de lokale dorpsgewoonten en -gebruiken. De persoonlijke ontmoetingen leveren innemende, inspirerende en ontroerende verhalen op.

Nieuwegein, dat is toch één van de lelijkste steden in Nederland? Dat laat Sander Copier (27) zich geen twee keer zeggen. Met zijn foto’s neemt hij mensen mee naar de mooiste plekken van Nieuwegein, want die zijn er zeker! Mirjam neemt een kijkje op Landgoed Oudegein. Tuinman Abeld Hoegee onderhoudt het landgoed, maar zet zich daarnaast ook in voor moeilijk lerende jongeren. Bert duikt de afvalbak in met Theo Vreugdenhil, die samen met zijn vrouw leeft van weggegooid eten. Ze hebben net een dochter gekregen. Zou hij voor haar deze manier van leven veranderen? Hella neemt een kijkje in het Antonius Ziekenhuis. Vreeswijk is één van de dorpen waaruit Nieuwegein is ontstaan en is bekend van de scheepvaart. De tijden zijn duidelijk veranderd, maar Ton van der Heijden heeft ervoor gezorgd dat de oude scheepswerf bewaard is gebleven. Vanwege de centrale ligging is Nieuwegein een populaire locatie voor beurzen. Eén daarvan is de verzamelaarsbeurs. Herman ontmoet verzamelaars Rob en Pauline Baars, bij wie je thuis even terug stapt in de jaren ‘50. Samen gaan ze regelmatig langs bij licht dementerenden, om met een koffer vol spullen het verleden weer tot leven te brengen.

Het inmiddels vertrouwde NPO2-programma neemt de kijker iedere werkdag mee in haar zoektocht naar oprechte verhalen, unieke tradities en bijzondere mensen. In ‘Geloof en een Hoop Liefde’ zijn de kleine dingen groot: de presentatoren verbazen zich samen met de dorps- of stadsbewoners over de gewone dingen van het leven. Ook columniste Willeke Stadtman van De Digitale Stad Nieuwegein komt in de uitzending, deze is woensdag 20 april a.s. en gaat over haar nieuwe boek.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk