Katern

Geins Geluk viert eerste verjaardag

Op Valentijdsdag bestaat Geins Geluk exact 1 jaar. Afgelopen jaar hebben honderden Nieuwegeiners kunnen genieten van allerlei initiatieven die, mede dankzij Geins Geluk, zijn georganiseerd. In totaal waren het er 42; Van een buurtfeest tot een groot evenement, van het plaatsen van een bord tot het opknappen van een speeltuin. Eén ding hebben ze allemaal gemeen: ze brengen Nieuwegeiners dichter bij elkaar en ‘samen’ maken ze het wonen in Nieuwegein leuker en prettiger.

Veel Nieuwegeiners hebben ideeën over hoe hun wijk nog mooier, gezelliger en beter kan. Geins Geluk is een initiatief van de gemeente Nieuwegein, die het mogelijk maakt dat Nieuwegeiners ook daadwerkelijk kunnen gaan werken aan een plek waar ze veilig, gezond en gelukkig tot bloei kunnen komen.

Wethouder Jan Kuiper: “Geins Geluk is een uniek fonds. De stad wordt er beter van omdat we initiatieven ondersteunen waar inwoners elkaar ontmoeten en samen bouwen aan de gemeenschap. Nieuwegein mag er trots op zijn!”

Aanvraag doen
De initiatieven kunnen op verschillende terreinen liggen. Denk aan zorg en welzijn, natuur en milieu, kunst en cultuur, educatie, sport en recreatie, opvang en mobiliteit. Zolang het maar een positieve bijdrage levert aan de Nieuwegeinse samenleving. Bij genoeg draagvlak in de omgeving, kan er een aanvraag gedaan worden via de website van Geins Geluk. Als het initiatief vervolgens voldoet aan de voorwaarden en de aanvrager 50% van de kosten bijeen heeft gebracht, dan vult de gemeente Nieuwegein het bedrag verder aan tot maximaal 50% van het totaalbedrag. De aanvrager blijft eigenaar van het initiatief en de uitvoering. Vragen? Stel ze gerust via geinsgeluk@nieuwegein.nl.

Geins Geluk

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Koster+Schoenmode Galecop+Golf+120x90 Adverteren