Geinoord start de competitie sterk

Afgelopen zaterdag vond de eerste wedstrijd plaats in de competitie voor SV Geinoord. De Nieuwegeiners wonnen overweldigend tegen regiogenoot Benschop. Op Sportpark Parkhout werd het maar liefst 4-1 voor de Nieuwegeiners. Benschop was op de hoogte van de dadendrang van de Nieuwegeiners, maar de spelers uit Benschop vergaten wel erg snel hoe ze dit moesten voorkomen. Binnen acht minuten stond het team uit Nieuwegein met 2-0 voor. Rob Kuier zorgde voor de 1-0 in de vijfde minuut en Sem van Zwieten zette drie minuten later de 2-0 op het scorebord.

Sem van Zwieten leek een kwartier later de 3-0 te scoren, maar via de onderkant van de lat stoot de bal weer het veld in. Benschop leek aan het eind van de eerste helft weer wat beter bij de les en kreeg in de 41e minuut twee corners achter elkaar. De eerste aangesneden door Olaf de Koning werd nog ternauwernood gered, maar de tweede vanaf de andere kant door Achraf Merroun werd fraai via de binnenkant van de paal ingekopt door David Verweij. 2-1. Geinoorder Sven Banfi scoorde in de 63e minuut, na snel ingooien, de 3-1.

Benschop probeerde daarna nog wat terug te doen, maar vergat in de 85e minuut bij een corner, dat je met één man een counter niet kan voorkomen. Jeroen Lieverse probeerde Josepf Charway van Geinoord tegen te houden, maar durfde geen overtreding te maken, daar dat rood zou opleveren en in de loop wist Charway de 4-1 op het bord te zetten voor de thuisploeg uit Nieuwegein.

Sam Kolsteeg is tijdens de thuiswedstrijd tegen Benschop uitgeroepen tot ‘Man of the Match.’ Dit seizoen zijn Michel en Ronnie den Hartog bereid gevonden om de nieuwe sponsor van de ‘Man of the Match’ te worden. Zij stellen voor elke thuiswedstrijd een lunchbon van twee gangen voor twee personen ter beschikking. Hun eetcafé Bij Moov aan de Zadelstraat 22 in Utrecht.

Volgende week moet SV Geinoord uit tegen BFC Bussum.