Geinoord kiest voor “Amsterdamse flair’

Geinoord heeft gisteravond bekend gemaakt dat de 62-jarige Amsterdammer Frans Schuitemaker de opvolger wordt van Rudy Jansen die per 1 oktober naar FC Utrecht vertrekt. Daarmee heeft de Nieuwegeinse club gekozen voor een geroutineerde trainer die bekend staat om zijn flair en uitgesproken meningen. Schuitemaker was plotseling vrij gekomen voor deze functie omdat hij nog maasr drie weken geleden opstapte bij Magreb ’90, na een conflict met voorzitter Najim El Houati.

Schuitemaker was ook al geinteresseerd aanwezig als toeschouwer bij de wedstrijden van Geinoord tegen Breukelen (uit) en GDC (thuis). Daarbij viel hem vooral de ‘teamgeest en spirit’ van de jonge ploeg op die de eerste drie wedstrijden van het nieuwe seizoen tot volle winst wist te brengen. ,,Een geweldige prestatie van Jansen, beter dan hem zal ik het nooit kunnen doen,’’ aldus Schuitemaker in een eerste reactie.

In het verleden werkte de Amsterdammer o.a. bij De Meern, DWV, Elinkwijk en als interim-trainer bij Benschop, nadat deze club tussentijds afscheid moest nemen van Ed de Jong. Onlangs ontmoette ik Frans in de bestuurskamer van FC Utrecht na afloop van een thuiswedstrijd en daarbij maakte Schuitemaker nog een frisse, gretige indruk. Toen was overigens nog niet duidelijk dat hij op zo korte termijn bij Magreb waarmee hij naar de hoofdklasse promoveerde, zou vertrekken.

Volgende week dinsdag leidt Schuitemaker de eerste training bij Geinoord dat komende zaterdag in Montfoort definitief afscheid neemt van Rudy Jansen in de streekderby tegen de ‘oranje brigade’. Jansen blijft wel tot het einde van het jaar de jeugdafdeling van Geinoord begeleiden, maar voor het overige treedt hij fulltime in dienst als jeugdtrainer van FC Utrecht.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk