Sportief dagboek (19)

Het eerste weekeinde in februari bracht Geinoord de volle winst tegen Roda terwijl JSV op 1-1 bleef steken in het sleutelduel tegen rivaal VVZ waarbij de Nieuwegeinse formatie op Galecop volop kansen op de volle winst liet liggen. ,,Als we ooit een wedstrijd hadden moeten winnen, was het vandaag wel, maar je moet ze er natuurlijk wel inschieten,’’ zo concludeerde trainer Michael van den Berg na afloop nogal ontgoocheld.

Zijn collega Dick Kooijman keek met meer tevredenheid terug op de eerste zege van Geinoord in 2017. Er stond na negentig minuten 2-1 op het scorebord terwijl ook op Parkhout de stromende regen neerviel. ,,Het was in de slotfase nog billen knijpen omdat de tegenstander drie minuten voor tijd de aansluiting forceerde, Maar gelukkig bleven we op de been en konden we de drie uiterst belangrijke punten bijschrijven.’’

Voor Robin Jansen verliep die slotfase uiterst onfortuinlijk want hij moest per brancard van het veld af met een op het eerste gezicht ernstige dijbeenblessure. ,,We moeten afwachten hoe dat uitpakt voor hem, het zag er niet goed uit,’’ aldus Kooijman. Omdat ook Daniel Makkee er met een hamstringblessure voortijdig af moest evenals Jory Hirdes, moesten liefst drie invallers de formatie aanvullen.

Positief was dat herstelde Gino de Ridder zijn plaats onder de lat weer kon innemen zodat hij de licht geblesseerde Ben van Breukelen kon vervangen. Geinoord nam de leiding via topscorer Dimitri Djollo op aangeven van Chanan Brandsma wiens broer Avi na rust ook nog in het veld kwam. De 2-0 kwam op naam van Willem-Paul van der Heijden en die marge bleef lang op het scorebord staan totdat Roda vlak voor tijd tegenscoorde.

En dan JSV. De ploeg had twee thuisduels voor de boeg waarbij op de volle winst werd gehoopt. Tegen nummer voorlaatst VVZ lukte het uiteindelijk toch niet, komende zaterdag komt Aalsmeer naar Nieuwegein en dan moet JSV proberen de laatste plaats achter zich te laten. De ploeg kwam na een scrimmage met 0-1 achter waarna Bjorn van der Horst de gelijkmaker forceerde. Zoals gezegd liet de thuisploeg hierna volop kansen op de volle winst liggen, tot twee keer toe verscheen een Nieuwegeinse aanvaller alleen voor de Soester doelman zonder te scoren.

Na afloop van Geinoord-Roda stond er 2-1 op het scorebord van Parkhout waardoor de thuisclub drie belangrijke punten veroverde. (foto Gerard van Vliet)

 

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk