Geinbeat 2018: Terug op het gras en met AkoestiCafé podium

Op zaterdag 7 juli van 13.00 tot 23.00 uur wordt voor de 24ste keer Geinbeat georganiseerd. Het jaarlijkse popfestival heeft hiervoor een nieuwe locatie én een nieuwe partner gevonden. Geinbeat krijgt op De Middengaarde aan de Galecopperzoom 7 weer gras onder de voeten en werkt dit jaar samen met de organisatoren van het maandelijkse AkoestiCafé. Zij zullen de programmering van het tweede podium gaan verzorgen.

Na het rampjaar 2017, toen Geinbeat letterlijk en figuurlijk in het water viel, was het voortbestaan van het toonaangevende Nieuwegeinse popfestival onzeker geworden. Een geslaagd benefietconcert en hulp van verschillende sponsoren dichtte het financiële gat. Hierna kon de organisatie zich weer gaan richten op de komende editie.

De nieuwe locatie zal het festivalgevoel verder versterken, terwijl de samenwerking met het AkoestiCafé het programma gevarieerder maakt. ‘We gaan dit jaar terug naar de basis, waardoor er ook veel nieuwe kansen ontstaan’, zegt Riny Kooijman van de Geinbeat organisatie. AkoestiCafé-voorman Martin Koot is eveneens enthousiast: ‘We vinden het een eer om op te trekken met de ervaren organisatie van Geinbeat. Samen gaan we er een fantastisch festival van maken.’

Op het Geinbeat podium staat onder andere Counter Jib met hun catchy rockgeluid en de aanstormende talenten van Nachtschade, die hun geplande optreden van vorig jaar alsnog gaan inhalen. Als headliners voor het akoestische podium heeft AkoestiCafé twee Utrechtse bands aangetrokken: de jonge honden van BEAUX brengen sprankelende pop en de zeer ervaren mannen van Van Piekeren poëtische luisterliedjes, waarbij ook nog veel te lachen valt.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk