Katern

Geinbeat 2017

Op vrijdag 23 en zaterdag 24 juni aanstaande pakt het Geinbeat Festival grootst uit. Naast de gratis zaterdagavond zal er een extra, betaalde avond plaatsvinden, Geinbeat Preheat, ‘A Tribute Night’ op de vrijdagavond van 19.30 uur tot 23.00 uur. Beide festivaldagen zullen plaatsvinden op het stadsbalkon in het winkelgebied in de binnenstad van Nieuwegein op Cityplaza.

Geinbeat Preheat, ‘A Tribute Night’ zal beginnen om 19.30 met de Tribute band The Relic- Anouk Tribute, daarna speelt de Reservoir Dogs band de hits uit de bekende Quentin Tarantino klassiekers. Als afsluiter zal Slash n’ Roses de tent op zijn kop zetten met onvervalste Guns n’ Roses krakers om Cityplaza voor even om te dopen in een ‘Paradise City’.

Geinbeat vindt dit jaar voor de 23e keer plaats. Ook dit jaar wordt het festival helemaal door vrijwilligers georganiseerd. Op zaterdag 24 juni zullen er weer lokale bands optreden zoals de publieks winnaar van de Kleine Prijs van Nieuwegein, ‘Seven to Eleven’ en winnaar van de Utrecht Popprijs, ‘Ziggy Splynt’. Ook zijn er traditie getrouw grotere nationale acts, zoals we al DeWolff, John Coffey en Birth of Joy hebben zien optreden in de afgelopen jaren.

De organisatie: ‘Dit jaar hebben we Death Alley om met hun psychedelische gitaarsolo’s ook Nieuwegein helemaal voor zich te winnen. Daarnaast zien we wegens succes geprolongeerd de Bazzookas terugkeren. Twee jaar terug was dit één groot feest op het plein. Hun Nederlandstalige ska is vooral live onnavolgbaar. Andere acts zijn de aanstormende helden van Nachtschade, de americana-folk van Darlyn, Wildebeast en Melonhead uit Utrecht. Ook de jonge band Capsones met hun jaren 60 sound zal zijn opwachting maken. Geinbeat 2017 wordt een tweedaags feestje en iedereen is welkom om hierbij te zijn.’

De kaarten voor het vrijdagfestival kosten € 7,50 in de voorverkoop online of via onze ticket verkooppunten: De Dagwinkel Nieuwegein in Vreeswijk en Juwelier Caraat op Cityplaza. Op de avond zelf zijn de kaarten te koop voor € 10,- De zaterdag is vrij toegankelijk en start om 15.30 uur en eindigt om 23.00 uur.

Geinbeat op het Stadsplein in Nieuwegein

One thought on “Geinbeat 2017

  1. Van Straten

    Ik vind het belachelijk dat je moet betalen op vrijdag en weer is er alleen rock muziek. Wanneer word er ook gedacht aan anderen .

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren