Geina zomerprogramma start op vrijdag 13 augustus

Het Geina Zomerprogramma komt terug! De laatste twee weken van augustus staan in het teken van leuke activiteiten voor en door jongeren. Sport, muziek, theater en chillen: het kan allemaal. Het programma is bedoeld voor jongeren tussen de 12 en 21 jaar die veel tijd doorbrengen in Nieuwegein. Hier staat het hele programma en kunnen jongeren zich aanmelden voor de activiteiten.

De zomervakantie is inmiddels in volle gang. Ook dit jaar verloopt de vakantie voor veel jongeren anders dan normaal. Thuis is er minder te doen en de vakantie ziet er voor velen weer anders uit. Daarom willen we voor Nieuwegeinse jongeren een bruisende afsluiting van de vakantieperiode organiseren.

Sportieve opening
Op vrijdag 13 augustus openen Nieuwegeinse jongeren samen met wethouder Jan Kuiper het Geina zomerprogramma. Daarna starten we gelijk met de eerste leuke activiteiten. Er zijn clinics bubbelvoetbal, freestyle voetbal en rolstoelbasketbal. Even energie opladen? Dat doe je bij de foodtrucks. Meer informatie en aanmelden voor de clinics? Dat kan hier. Meedoen is gratis, maar aanmelden is wel verplicht.

De sportieve opening is de aftrap voor nog heel veel meer activiteiten. Van een openlucht bioscoop tot een voetbaltoernooi en sieraden maken. Het Geina zomerprogramma duurt van 13 tot en met 27 augustus. Ook zin in een leuke zomer? Volg het Instagramaccount @geinazomerprogramma voor alle updates en behind the scenes of bekijk de website www.geinazomerprogramma.nl voor meer informatie. Op de website kun je je ook aanmelden voor de activiteiten. We werken met een gastenlijst. Bij de activiteiten gelden de actuele coronamaatregelen.

Zomerprogramma voor en door jongeren
De afgelopen weken werkten 8 jongeren samen met MOvactor, de gemeente Nieuwegein, SportID, De KOM, De Tweede Verdieping aan de voorbereiding van het programma. Suha (17) vertelt: “De voorbereidingen geven me energie. Als team zijn we samen hard en creatief aan de slag om iets leuks te organiseren voor jongeren. Super tof om te zien dat nu alles stuk voor stuk bij elkaar komt. Ik kijk echt uit naar de buiten-bioscoopavonden op het marktplein.”

Bij de ontwikkeling van het zomerprogramma staat de behoefte van de jongeren centraal. Zij zijn dan ook nadrukkelijk uitgenodigd om mee te denken en te doen. Eline Aarts, MOvactor: “De samenwerking met de jongeren is dit jaar weer super. Ze zijn meer dan ooit gemotiveerd om een tof zomerprogramma voor Nieuwegeinse jongeren neer te zetten en voelen zich echt eigenaar van het zomerprogramma. Ze denken en doen mee bij de inhoud, programmering en uitvoering.” De jongeren kozen de kleuren en het logo voor het programma. Ze dachten en deden mee in de promotie. En, natuurlijk kozen ze zelf ook de activiteiten die op het programma niet konden ontbreken! Free runnen, sieraden maken, een buitenbioscoop. Het is er allemaal.

Tweede editie
Vorig jaar vond het Geina zomerprogramma voor het eerst plaats. Daarmee is een nieuwe traditie geboren. De gemeente Nieuwegein, MOvactor, SportID, DE KOM, De Tweede Verdieping en een groep Nieuwegeinse jongeren sloegen de handen ineen voor een leuke zomer voor jongeren ook in coronatijd. En, dat beviel goed.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren