Geen woningbouw in Park Oudegein

Begin januari was er een raadsinformatiebijeenkomst over de plannen van het college voor de sportparken in Park Oudegein en Rijnhuizen. Het voorstel is dat de hockeyvelden van RIjnhuizen naar Park Oudegein verhuizen om plaats te maken voor (hoge sector) woningbouw in Rijnhuizen. De sportvelden in Park Oudegein zullen verlegd en verbeterd worden waardoor ruimte ontstaat voor de hockeyvelden. Om dit allemaal te kunnen betalen zullen op de plek van 1 van de voetbalvelden en het deel van het park dat de sportvelden van het Helmkruid scheidt, ruim 100 woningen gebouwd gaan worden.

Tijdens de informatieavond waren een aantal bewoners aanwezig van het Helmkruid die niet blij waren met de plannen. Zij zijn inmiddels een actie begonnen tegen de plannen en hebben zich verenigd in Wijkplatform Groen Wonen. Ze hebben een website opgezet en zijn een petitie begonnen die inmiddels al ruim 2000 handtekeningen heeft opgeleverd.

GroenLinks Nieuwegein ondersteunt deze actie van harte en maakt zich grote zorgen over de bouwplannen in zowel Rijnhuizen als Park Oudegein. ‘Woningbouw in park Oudegein is voor ons niet bespreekbaar, ook al zouden de plannen nog gewijzigd worden en het beperkt worden tot de contouren van het sportpark. Extra 100 woningen betekent minstens extra 100 auto’s met de daarbij behordende toename aanverkeersbewegingen. Daarnaast kleeft er in de huidige tijd een flink financieel risico aan het koppelen van de bekostiging van het herinrichten van het sportpark aan woningbouw. De wethouder gaf aan dat er een marktonderzoek is gedaan waar uit kwam dat woningbouw hier wel kans van slagen heeft. Echter, plannen en voornemens binnen de woningmarkt veranderen snel, dus zonder harde toezegging, blijft dit financieel risico overeind staan’ aldus Erna Kotkamp van GroenLinks in Nieuwegein.

Volgens het college zijn ook nog andere scenario’s besproken, maar werden niet haalbaar geacht. Collega’s van D66 stelden hier al vragen over. De antwoorden wacht GroenLinks vol belangstelling af. ‘Want we zien wel dat de sportaccomodaties opgeknapt moeten worden. Maar wat GroenLinks betreft wordt er niet in park Oudegein gebouwd en kunnen we het ons niet veroorloven in deze tijden van bezuinigingen en een onzekere woningmakrt dergelijke financiele risico’s te nemen’ zegt Kotkamp.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk