Geen vrijstellingsprocedure voor het MCCN

Het pand aan de Hildo Kropstraat 29 wordt door het Marokkaans Cultureel Centrum Nieuwegein (MCCN) gebruikt voor onder andere gebedsdiensten en het verzorgen van onderwijs aan jeugdigen. Het bestemmingsplan Jutphaas- Wijkersloot staat deze activiteiten niet toe. Het perceel heeft de bestemming ‘Industriële bedrijven met bijbehorende erven’.

De activiteiten van het MCC vallen daar niet onder. Ook het voorontwerp van het nieuwe bestemmingsplan biedt geen ruimte voor dit gebruik. Het college heeft daarom besloten geen medewerking te verlenen aan het opstarten van een vrijstellingsprocedure en een eventuele bouwvergunnings-aanvraag te weigeren.

Het college heeft het MCCN hierover een brief gestuurd, waarin is aangegeven dat het MCCN zes weken krijgt om een alternatieve locatie te vinden. Daarna start de gemeente in principe via een vooraanschrijving een handhavingstraject. Met het MCCN is afgesproken dat er geen handhavingstraject start zolang de gemeente met het bestuur van het MCCN in gesprek is over een mogelijke alternatieve locatie. De gemeente denkt mee bij het zoeken naar een alternatieve locatie en heeft daarom een lijst met alle koop- en huurpanden binnen Nieuwegein aan het MCCN ter beschikking gesteld. Het is de verantwoordelijkheid van het MCCN om met een voorstel te komen.

De handhavingactiviteiten maken onderdeel uit van het totaal voor het gebied Hildo Kropstraat en directe omgeving. De komende periode worden alle panden in dit gebied gecontroleerd op zaken als brandveiligheid, strijdigheid met het bestemmingsplan, bouwvergunningen en milieuvergunningen. Indien noodzakelijk wordt ook bij andere panden handhavend opgetreden. De handhaving bij het MCCN loopt hierop vooruit omdat er bij het MCCN sprake was van een acuut brandgevaarlijke situatie.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk