Katern

Update: Geen voetbal voor JSV, SV Geinoord en VSV Vreeswijk tot januari 2022

De KNVB legt de amateurcompetities deels stil. De voetbalbond spreekt van maatwerk en benadrukt dat de maatregelen alleen voor komend weekend gelden. Dat betekent dat de duels van SV Geinoord thuis tegen koploper BFC, JSV uit tegen Loosdrecht en VSV Vreeswijk (beker tegen EDO) naar een later tijdstip zijn verschoven in verband met de corona-ontwikkelingen.

Het kabinet besloot afgelopen weekend dat sporten na 17.00 uur voor amateurs tijdelijk niet is toegestaan. Voor het amateurvoetbal betekent dit dat wedstrijden in het weekend wel mogelijk zijn, maar dat er doordeweeks niet of nauwelijks getraind kan worden.

In de besluitvorming noemt de KNVB twee factoren die van belang zijn. Een van de factoren is de uitkomst van het debat in de Tweede Kamer woensdag, waarin wordt besproken of buiten trainen tot 20.00 uur wordt toegestaan, dezelfde tijd als essentiële diensten en winkels. De andere factor is het medische advies van het VMC (Voetbal Medisch Centrum) over het spelen van wedstrijden zonder training per leeftijdscategorie.

Geen topamateurvoetbal, mogelijk wél inhaalwedstrijden
Voor de top van het amateurvoetbal betekent dit dat er in ieder geval dit weekend geen competitie wordt gespeeld bij de senioren en jeugd. Op vrijwillige basis worden wel inhaalwedstrijden gepland om het aantal gespeelde wedstrijden recht te trekken. Sportlust’46 uit Woerden, dat koploper is in de 3e divisie zaterdag, heeft al aangegeven niet te willen inhalen.

In de recreatieve competities gaat wel gevoetbald worden. Teams die niet willen spelen kunnen rekenen op coulance van de KNVB.

Update: Competitie ligt stil tot januari 2022
De KNVB heeft donderdag 2 december jl. besloten om de competitie stil te leggen tot medio januari. Dat betekent dat ook de Nieuwegeinse club tot zaterdag 22 januari 2022 niet meer prestatief in actie zullen komen. Op die dag staan de volgende duels op het programma: Loosdrecht-Geinoord en JSV-Maarssen. De mogelijkheid bestaat wel dat in de tussenliggende periode inhaalduels afgewerkt zullen moeten worden van eerdere afgelaste wedstrijden.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren