Geen tramvervoer komend weekend naar Utrecht

Door werkzaamheden aan de nieuwe busbaan door de Utrechtse wijk Transwijk (t.h.v. het 5 Mei plein) rijden in het weekend van zaterdag 7 oktober (vanaf 06.04 uur) tot maandagochtend 9 oktober (01.34 uur) geen sneltrams tussen Utrecht Centraal en de wijk Zuilenstein in Nieuwegein. Deze vrije busbaan loopt straks in Kanaleneiland onder de trambaan door.

U-Ov zal gedurende de stremming bussen inzetten om de hinder zoveel mogelijk te beperken. Vanaf de Halte Zuilenstein in Nieuwegein zullen de trams wel gewoon rijden naar Nieuwegein Zuid en IJsselstein. Reizigers naar Utrecht zullen dus over moeten stappen naar Utrecht. Wilt u vanuit Utrecht naar Nieuwgein, en neemt u normaal de tram dan staan de bussen komend weekend klaar bij halte G6.

De busbaan Transwijk wordt onderdeel van een busbaan die loopt van Utrecht Centraal via Papendorp naar Vleuten. Planning is dat dit werk eind 2019 gereed is. Om de ondertunneling mogelijk te maken, zullen ook in het weekend van 25-26 november geen trams rijden tussen de tramhaltes Jaarbeursplein en Zuilenstein.

Tramhalte Zuilenstein

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk