Geen stadslandbouw in Nieuwegein

Er komt in Nieuwegein geen grootschalige stadslandbouw in leegstaande kantoorgebouwen. Dat heeft het gemeentebestuur besloten na een onderzoek van de Wageningen Universiteit, dat in opdracht van de provincie Utrecht werd uitgevoerd.

Eerder dit jaar, op 3 februari j.l., had de PvdA Nieuwegein een discussieavond belegt over stadslandbouw in Nieuwegein. De PvdA toen: ‘Stadslandbouw is divers en trekt diverse mensen aan. Daarmee is het een kraamkamer voor vernieuwing en innovatie. Stadslandbouw is multifunctioneel en integraal. Het draait om ondernemerschap en groen in en om de stad. Maar stadslandbouw draagt ook bij aan biodiversiteit, leefbaarheid, gezondheid, lokale economie en flexibel ruimtegebruik van de stad.’

Nu blijkt dat de kosten voor energie, gebouwen en installaties te hoog zijn in vergelijking tot de opbrengsten van de gewassen.

In Nieuwegein staat een kwart van de kantoorruimte leeg. Het benutten van de ruimte om er gewassen te gaan telen blijkt geen optie. Het gemeentebestuur van Nieuwegein ziet wel kansen voor stadslandbouwprojecten op kleinere locaties.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren