‘Geen reden tot aangifte’

Het St. Antoniusziekenhuis in Nieuwegein zag in 2013 geen reden aangifte te doen tegen de van corruptie verdachte bouwmanager Walter C. Wel waren er na een onderzoek indertijd genoeg twijfels om de arbeidsrelatie te beëindigen. Dat zegt het ziekenhuis in een reactie op de aanhouding van de voormalig medewerker.

Walter C. werd maandag aangehouden op verdenking van corruptie en valsheid in geschrifte. Hij zou de fraude hebben gepleegd toen hij als bouwdirecteur in dienst was bij het Sint Antonius Ziekenhuis, tussen 2005 en 2013. Het ziekenhuis zegt nu dat op aanwijzingen van bouwbedrijf Ballast Nedam in 2013 een onderzoek is ingesteld naar het handelen van de bouwmanager rondom de renovatie van het St. Antonius in Nieuwegein. Dat gebeurde door accountants van EY (voorheen Ernest & Young). De uitkomst van dit onderzoek gaf geen aanleiding om aangifte te doen bij justitie.

Na overleg met Walter C. over de inhoud van het rapport is toen wel vastgesteld dat er onvoldoende vertrouwen was voor het continueren van de arbeidsrelatie. Per 1 november 2013 is afscheid van hem genomen. Er is volgens het ziekenhuis geen financiële regeling met hem getroffen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk