Geen eendjes voeren vanwege gevaar voor botulisme

Op enkele plekken in de gemeente zijn borden geplaatst om bewoners te wijzen op de gevolgen van het voeren van eenden. Aanleiding hiervoor was het ontstaan van botulisme, vorig jaar in Batau. Het eendjes voeren heeft hier mogelijk aan bijgedragen. Hoe lekker eendjes stukjes brood ook lijken te vinden: het heeft ook nadelige gevolgen. Het is niet gezond voor ze en ook te eenzijdig en gaan er vroegtijdig aan dood.

Een ander nadeel van eendjes voeren is dat er veel watervogels op een relatief klein stuk water afkomen. De uitwerpselen van al die dieren zorgen voor overbemesting van het water waardoor gemakkelijker botulisme of blauwalg kan ontstaan.

In de watergangen in het midden van de wijk Batau Noord staan inmiddels op zes plaatsen borden. Verder één in de vijver van de zuidelijk flat aan de Lijsterbesstraat en één in de watergang bij het Nypelsplantsoen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren