Geef de egels een doorgang

Egels zijn niet alleen schattige dier- tjes, maar ook waardevolle gasten in uw tuin. Ze spelen een belangrijke rol door het eten van insecten en kleine knaagdieren zoals jonge muizen. Als u deze handige tuinhulpen wilt verwelkomen, overweeg dan een eenvoudige uitnodiging: een gat in uw schutting of groene haag.

In de zomer hebben egels ruimte nodig om rond te dwalen en voedsel te vinden. Door een gat in de schutting te maken, kunnen ze vrij door de tuin bewegen. Dit is niet alleen vriendelijk voor de egels, maar ook handig voor u als tuinliefhebber. Zorg ervoor dat het gat ongeveer 12×12 cm groot is, zodat de egels er gemakkelijk door kunnen.

Ongediertebestrijders
Egels zijn goede natuurlijke ongedierte- bestrijders. Het zijn echte vleeseters. Behalve insecten en wormen lusten ze ook huisjesslakken en kleine knaagdieren. Zo helpen ze u bijvoorbeeld om jonge plantjes meer groeikans te geven. Door egels naar uw tuin te lokken, kunt u ongewenste plagen op een natuurlijke manier beheren, zonder gewasbeschermingsmiddelen te gebruiken.

Maak het verblijf comfortabel
Om het verblijf van egels zo aangenaam mogelijk te maken, kunt u een ondiepe waterbak plaatsen voor drinkwater, vooral op warme zomerdagen. Wilt u de egel ook nog een rustplek bieden? Die maakt u eenvoudig van eigen tuinafval: stapel wat houtblokken of laat takken en bladeren bij elkaar liggen. Creëer er eventueel een opening in. Zo biedt u de egel een geschikte schuilplaats om overdag te rusten.

Bijvoeren niet nodig
Laat ook eens een gevallen appel liggen in de tuin. Of creëer een rommelige hoek waar voedsel te vinden is. Met deze eenvoudige handelingen biedt u de egel voldoende voedsel en bescherming, waardoor hij graag terugkeert naar uw tuin. Bijvoeren is dan helemaal niet nodig.

Simpele aanpassingen
Door deze eenvoudige aanpassingen uit te voeren, nodigt u niet alleen egels uit in uw tuin, maar creëert u ook een biodi- verse en evenwichtigere omgeving. Dus waar wacht u nog op? Maak vandaag nog een opening in uw schutting en geef deze schattige stekelige diertjes een warm welkom in uw tuin

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk