Gebiedsontwikkeling Rijnhuizen inspireert

Zo’n zestig geïnteresseerden dachten 19 december mee over de toekomstvisie voor het gebied Rijnhuizen in het bedrijfsrestaurant van instituut Differ (Fom instituut) om mee te denken over de toekomstvisie voor het gebied Rijnhuizen. Op de raadsinformatieavond over de Gebiedsvisie Rijnhuizen waren naast de raadsleden ook eigenaren van panden, bewoners, ontwikkelaars en overige geïnteresseerden in het gebied uitgenodigd op een locatie midden in het gebied waar het om gaat.

Na een verkennende presentatie over het gebied door het bureau BGSV, ging men in groepen aan de slag. Aan de hand van thema’s kwam de discussie goed los. Iedereen was het er mee eens dat er kansen liggen in dit mooie stukje Nieuwegein. Een rustig gebied met veel speciaal groen, water, mooie historische panden, een fort en een oud laantje, prachtig gelegen aan het Merwede kanaal.

Wethouder Hans Adriani: Hoe kun je zo’n bijzonder gebied, met veel kwaliteit, maar ook veel leegstaande kantoren in de toekomst transformeren naar een gebied dat mooi is, groen en aantrekkelijk om te wonen, werken en recreëren. Kortom hoe benutten we het beste de kansen? Dat blijkt een uitdaging. Er zijn veel verschillende belangen en uiteenlopende meningen. Eenheid in het gebied, waardering van het aanwezige groen, verbinding zoeken met het water en vooral kunnen genieten van de bijzondere kwaliteiten van dit gebied waren de gezamenlijke waarden die naar voren kwamen. De ideeën worden meegenomen en afgewogen in een concept gebiedsvisie die vervolgens ter inspraak wordt gelegd in het voorjaar van 2014.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren