Gebied rond asbestvondst bij Fort Jutphaas afgezet met linten

Vandaag is het afzetgebied bij Fort Jutphaas aangepast. Er is een kleiner gebied afgezet met geel/zwart lint, waarop Asbest staat. De komende periode wordt er een onderzoek uitgevoerd binnen deze afzetting. Het gebied rond het zuidelijk deel van het forteiland Jutphaas is sinds donderdag 6 april afgezet.

Wat gaat er gebeuren?
Het gaat om een asbesthoudende golfplaat in de sloot, een asbesthoudende buis bij de ingang van een van de bunkers en asbesthoudende snippers op de bodem. De gemeente Nieuwegein heeft opdracht gegeven om deze asbest te laten verwijderen.

De opruimwerkzaamheden worden verricht door een gespecialiseerd bedrijf. Deze werknemers dragen beschermende kleding omdat zij dagelijks met asbest werken. Dit is verplicht vanuit de arbowetgeving.

Nader onderzoek is nodig om te kijken of er meer asbest aanwezig is bij de bunkers en in de bodem. Het gebied blijft afgesloten totdat duidelijk is om hoeveel asbest het gaat en al het asbest verwijderd is. Zodra hier meer duidelijkheid over is maken wij dat bekend.

Is er gevaar voor de gezondheid?
Voor zover nu bekend is er geen gevaar voor de gezondheid. De vervuiling is van dien aard dat er nauwelijks tot geen risico op besmetting is. Daarbij is het gebied afgezet met linten en daarmee onbegaand terrein. Buiten de afzetting is er dan ook geen gevaar voor de volksgezondheid. Dit is ook het deel waar de activiteiten van Scouting, het Wijnfort en de woningen plaatsvinden.

Mensen die op het zuidelijk deel van het forteiland geweest zijn en vragen hebben over gezondheidsrisico’s die ze mogelijk hebben gelopen, kunnen contact opnemen met de GGD of met de gemeente Nieuwegein

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren