Game battle in de bibliotheek

Wie wordt de Nieuwegeinse gamekampioen? Alle Nieuwegeinse gamers van 10 t/m12 jaar worden uitgedaagd zelf een game te ontwerpen of de nieuwste games die ze nog nooit gespeeld hebben in een kampioenscompetitie te spelen. Op woensdag 3 juli is de bibliotheek omgetoverd tot de Nieuwegeinse game battle arena. Tegelijkertijd games spelen en bedenken. Kinderen van 10 t/m 12-jaar spelen de nieuwste games tegen elkaar op de nieuwste consoles. Om maar wat te noemen: de Rockstar Award, de Sportgametrofee en So You Think Can Dance Central.

Liever je eigen game bedenken dan spelen? Setup, een Utrechts bedrijf voor creatieve innovatie en nieuwe media, helpt de jonge game designers bij hun ideeën voor nieuwe spellen. Enthousiasme en plezier staan daarbij voorop.
Creatieve innovatie en nieuwe media staan hoog in het vaandel van de Bibliotheek De tweede verdieping, vandaar de samenwerking met het jonge en baanbrekende bedrijf Setup. Uit onderzoek blijkt dat games educatief kunnen zijn en dat ze een uitstekende manier zijn om nieuwe media te leren kennen.
De Game battle begint om 13.30 uur. In drie rondes worden games gespeeld of bedacht. Aan het eind van de middag presenteren de kinderen hun beste ideeën aan het publiek. Welk ontwerp valt het best in de smaak? Daar blijft het niet bij! Er zijn diverse prijzen voor de winnaars, met als topper de PlayStation Vita!

Meedoen is gratis. Kinderen kunnen zich alleen of zich als team met vrienden opgeven via actie@detweedeverdieping.nu.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk