Galepop 13 op zaterdag 8 april 2017

Op zaterdag 8 april aanstaande barst alweer de 13e editie los van Galepop, een jaarlijks terugkerend popfestival, ontstaan uit een initiatief van twee buurtbewoners uit Nieuwegein. De eerste editie trok 250 bezoekers maar is inmiddels uitgegroeid tot een gemiddeld bezoekersaantal van 750. Hiermee is het festival bijna altijd uitverkocht!

Op veler verzoek heeft de organisatie dit jaar drie regionale bands weten te strikken die al eerder op Galepop hebben gestaan. Maar er is een primeur, twee bands hebben wat veranderingen ondergaan en laten zich op Galepop voor het eerst in hun nieuwe formatie zien! Deze editie zal dus één groot feest van herkenning worden!

Het Galepopfestival begint op 8 april om 20.30 uur met een optreden van de IJsselsteinse band ‘Blue Monday’, een band opgericht eind jaren ’80. Blue Monday onderscheidt zich van andere bands, doordat ze hun uitdagingen zoeken in muziek die niet door iedere  willekeurige band gespeeld wordt. Dat resulteert vaak in een behoorlijk gewaagd repertoire wat zorgt voor verrassende reacties bij het publiek.

Om 22.00 uur klimmen ‘The Arrows’ op het podium. Zij spelen hits uit de Sixties & Seventies, herkenbaar voor jong en oud en met een 100% meezing-garantie. Rock, Pop, Soul, Motown, het komt allemaal langs. De muzikanten hebben hun sporen al sinds jaar en dag achterlaten op de diverse Nederlandse podia. Welbekend zijn o.a. de drummer Toni Peroni, bekend van het Goede Doel en gitarist Alfred v/d Linden bekend van de Bintangs.

Vanaf 23.30 uur is het podium voor ‘Out of Time.’ Deze band en medeorganisator van Galepop mag natuurlijk niet ontbreken op het festival. Out of Time is een coverband die sinds 2002 actief is in Nieuwegein en omstreken. De voorkeur van de band is stevige rockmuziek uit de jaren 70 en 80.

Galepop 2017 wordt gehouden op zaterdag 8 april 2017 in Sporthal Galecop aan de Aert de Gelderhage 7 in Nieuwegein. Het begint om 20.30 uur en de zaal gaat open om 19.45 uur. Kaarten kosten € 10,00 per persoon. Wil je zeker zijn van kaarten reserveer ze dan in de voorverkoop. Dit kan door een e-mail te sturen naar: reserveren@galepop.nl

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk