Galecopperbrug (A12) naar verwachting aanstaand weekend (2-3 november) weer volledig open

De uitvoering van de werkzaamheden aan de Galecopperbrug (A12) bij Nieuwegein verlopen voorspoedig. De afgelopen weken is 24 uur per dag doorgewerkt aan het vervangen van de voegen. Als er zich geen tegenvallers voordoen, zoals heftige regenval, dan is de A12 Galecopperbrug bij Nieuwegein weer volledig beschikbaar in het weekend van 2-3 november.

Foto:  Ton Borsboom/Rijkswaterstaat

De zuidbrug heeft nieuwe voegovergangen gekregen die speciaal ontworpen zijn voor de Galecopperbrug. Hierdoor kan verkeer richting Arnhem ook in de toekomst vlot en veilig over de snelweg A12 bij Utrecht blijven rijden.

Vijf weken van zeer ernstige verkeershinder
Het vervangen van de voegovergangen zorgt iets meer dan vijf weken voor zeer zware verkeershinder op snelwegen richting Utrecht, en op lokale wegen in Utrecht en Nieuwegein. Om de snelwegen beschikbaar en veilig te houden, zijn onderhoudswerkzaamheden als deze noodzakelijk. Rijkswaterstaat wil iedereen bedanken voor het waar mogelijk kiezen van ander vervoer, het uitstellen van de reis of mijden van de spits.

Resterende werkzaamheden
Tot zondag 10 november 2019 vinden er nog enkele afrondende werkzaamheden plaats, waaronder het terugbrengen van de oorspronkelijke belijning. Dit gebeurt tijdens een aantal nachtafsluitingen. Ook vervangt Rijkswaterstaat in deze periode zes zogeheten opleggingen onder de brug. Dit geeft geen hinder voor het weg- of scheepvaartverkeer.

Onderhoud Galecopperbrug
Ook de komende jaren zijn er nog onderhoudswerkzaamheden nodig aan de Galecopperbrug, onder andere aan de voegovergangen van de noordbrug. Deze werkzaamheden moeten nog worden ingepland.

UTRECHT – Rijkswaterstaat is begonnen met het vervangen van de voegovergangen van de Galecopperbrug over het Amsterdam-Rijnkanaal waardoor het verkeer op de snelweg A12 gedurende 5 tot 6 weken minder rijstroken ter beschikking heeft. COPYRIGHT TON BORSBOOM/RIJKSWATERSTAAT

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren