Gaat u goed op weg in Nieuwegein?

Staat u stil bij vragen als ‘met welk vervoermiddel reis ik?’ en ‘hoe laat ga ik op pad?’ Bewust omgaan met dit soort reisvragen noemen we ook wel duurzame mobiliteit. Het is niet alleen goed voor onze leefomgeving, maar ook voor onze gezondheid en portemonnee. Om Nieuwegein leefbaar te houden, nu en in de toekomst, een Duurzaam Nieuwegein, zijn bewuste keuzes belangrijk. Daarom staat Nieuwegein in september in het teken van duurzame mobiliteit. Van 16 t/m 22 september is ook weer de Europese Mobiliteitsweek.

De gemeente wil het fietsverkeer in en van en naar Nieuwegein stimuleren. Daarom doet de gemeente op maandag 17 september mee met de Fiets naar je werk-dag. Ze roept ook andere ondernemers op dit voorbeeld te volgen. Via een actie van de ANWB reden 12 Nieuwegeiners 6 dagen lang gratis in een elektrische auto. Zij deelden hun ervaringen met familie en vrienden en via social media als twitter, youtube en facebook.

Maar liefst 1049 leerlingen van 6 Nieuwegeinse basisscholen geven het goede voorbeeld. Zij sparen van 17 t/m 21 september zoveel mogelijk Groene Voetstappen door te voet of met de fiets naar school te komen. Woensdag 26 september reikt wethouder Hans Reusch de wisselbeker uit aan de groep met de meeste voetstappen. Door mee te doen, stimuleren Nieuwegeinse basisscholen kinderen en hun ouders om te voet en per fiets naar school te komen. Dit is veiliger en gezonder. Bovendien besparen ze zo veel CO2 (doordat de ouders de kinderen niet met de auto naar school brengen) en de kinderen leren hoe ze praktisch kunnen bijdragen aan een duurzame wereld. Elke deelnemende school ontvangt bovendien € 100 om te besteden aan vergroening van de school(omgeving).

Bezoek ook het interactieve ‘huisje’ over duurzaam reizen in het Milieu Educatie Centrum in het Natuurkwartier en ervaar hoe bewust u al omgaat met uw (dagelijkse) reizen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk