Gaat het bij dementie alleen om verlies?

‘Dementie is een rotziekte’ zegt een mantelzorgster van een dementerende partner voor de camera van de lokale tv. Een ander partner zegt in de uitzending over het ontmoetingscentrum van KRO Kruispunt: ‘Zij is liever geworden’ en een dementerende zelf zegt dat hij door de beginnende dementie depressief was geworden maar door het bezoek van het ontmoetingscentrum weer zin in zijn leven heeft gevonden en blijer is geworden.

Dementie is niet alleen maar ellende. Je kunt mooie intieme momenten van contact beleven met dementerende mensen, misschien zelfs meer dan ooit van te voren. Je kunt samen vrolijk zijn en het moment met elkaar genieten. Annette Stock zal in deze lezing de video ‘Verliezen en Ontmoeten’ vertonen. Aansluitend zullen wij gezamenlijk stil staan bij ervaringen en mogelijkheden van ontmoeting maar ook bij het ervaren en verwerken van verlies.

Als mantelzorger, vrijwilliger of geïnteresseerde bent u van harte welkom tijdens de lezing op vrijdag 25 april 2003 van 14.00 uur tot 16.00 uur. De lezing wordt gehouden in het Ontmoetingscentrum Nieuwegein aan de Nedereindseweg 1.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk