Ga je mee het bevrijdingsvuur ophalen?

In de nacht van 4 op 5 mei halen diverse inwoners uit Nieuwegein weer het Bevrijdingsvuur op in Wageningen, een bijzondere happening.  De lopers vertrekken 4 mei rond  21.30 uur uit Nieuwegein en ze zullen de volgende dag rond 09.00 uur weer met de fakkel terug verwacht worden in Nieuwegein. De organisatie zoekt nog enkele lopers. Heen gaat u met de bus maar de terugweg is een wandelestafette. Het maakt niet uit of je 5,10,20  of misschien wel de hele afstand wil wandelen, dat bepaal je helemaal zelf. De bus reist de hele weg mee terug, je kan dus altijd even tussendoor een pauze nemen.

Deelname is gratis en eten en drinken onderweg wordt verzorgt door het 4 en 5 mei Comité Nieuwegein. Wandelschoenen en een goed humeur graag wel zelf meenemen. 75 jaar Vrijheid en wat zou het mooi zijn als vanuit Nieuwegein het Bevrijdingsvuur met 75 mensen kan worden opgehaald!

De Nationale Bevrijdingsvuurestafette is sinds 1948 een landelijke traditie. Het is een indrukwekkend teken van nationale eenheid dat jaarlijks wordt georganiseerd. Met alleen al de bezoekers van de Bevrijdingsfestivals komen minimaal 700.000 mensen met het Bevrijdingsvuur in aanraking.

In 1948 werd het Bevrijdingsvuur door Montogomery in Portsmouth naar het D-day strand in Normandië gebracht. Het Bevrijdingsvuur werd vervolgens door Nijmeegse atleten meegenomen naar Wageningen. In de Capitulatiezaal van Hotel De Wereld droegen zij het Bevrijdingsvuur over aan de toenmalige burgemeester Klaassesz van Wageningen. Vervolgens verspreidden andere estafettelopers het Bevrijdingsvuur via Rhenen naar Den Haag en andere plaatsen in het land.

In 2015 hebben bijna 5.000 deelnemers uit 200 plaatsen het Bevrijdingsvuur als ‘een lopend vuurtje’ door het land verspreid. Een indrukwekkend teken van nationale eenheid. De aankomst van het Bevrijdingsvuur in Nieuwegein is altijd een mooie symbolische uiting bij de plaatselijke 5 mei activiteiten. Ben jij erbij? Aanmelden of meer informatie: estafette@4en5meinieuwegein.nl.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren