Fusie SV Geinoord en VSV Vreeswijk dichterbij

Wethouder Hans Adriani (o.a. Sport) en de beide voorzitters Hans van der Heijden (SV Geinoor) en Paul Emmelot (VSV Vreeswijk) tekenden afgelopen week de intentieverklaring om te komen tot een fusie tussen beide verenigingen. Het doel is samengaan van beide sportclubs op een prachtig getransformeerd Sportpark Parkhout/Zandveld met een vernieuwde sportaccommodatie.

Het proces van verregaande samenwerking en het onderzoek naar een fusie loopt al geruime tijd. Na een periode van haalbaarheidsonderzoeken bij zowel de beide verenigingen als bij de gemeente Nieuwegein is duidelijk geworden dat de gemeente het sportpark Parkhout/Zandveld flink aanpakt. Dat was een wederzijdse voorwaarde om het proces naar een fusie verder vorm te geven. Inmiddels werkt een aantal werkgroepen hard om van haalbaarheid naar realiteit te komen, waarbij de nieuwe accommodatie in de loop van 2018 gereed moet zijn.

De stuurgroep heeft inmiddels aangegeven dat er nog voor de zomervakantie bij beide verenigingen een algemeen ledenvergadering moet komen om alle leden te informeren over de huidige stand van zaken. Met goedkeuring van de leden moet het proces richting een fusie vervolgens worden gerealiseerd. Intussen is de herinrichting van het sportpark in gang gezet, waarbij in eerste instantie de bestaande parkeercapaciteit wordt vergroot en een fietspad door het sportpark wordt aangelegd.

Op de foto beide voorzitters met in het midden wethouder Hans Adriani

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk