Fusie RIO West Utrecht en RIO Zuid West Utrecht

De gemeente Nieuwegein heeft het verzoek gekregen om akkoord te gaan met een fusie tussen de stichting RIO West Utrecht en de stichting RIO Zuid West Utrecht. Onderdeel van de plannen is tevens een voorstel over het overdragen van de verantwoordelijkheid van de indicatiestelling voor de WVG aan het RIO. Hierdoor wordt het mogelijk dat de zorgbehoefte van cliënten in een breder perspectief van zorg en welzijn wordt geplaatst.

Schaalvergroting van de RIO’s en de integratie van de Wvg wordt gestimuleerd door het ministerie van VWS. Tijdens de vorige kabinetsperiode is afgesproken dat de gezondheidszorg gemoderniseerd wordt en dat er meer vraagsturing komt. De behoefte van de zorgvrager/de klant moet in beeld komen; de vraag moet het aanbod bepalen en niet andersom zoals nu (nog teveel) het geval is. Daarvoor is het nodig dat de indicatiestelling objectief onafhankelijk (van het aanbod en van de financier) en integraal tot stand komt.

Het college heeft ingestemd met de voorstellen. Het college verzoekt het Presidium van de gemeenteraad om het voorstel te agenderen voor de raadsvergadering van 17 december.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk