Funland, een minecraft project in Nieuwegein komt tot leven

In april 2017 werd vanuit de bibliotheek De Tweede Verdieping in Nieuwegein een Minecraft (populair computerspel) toernooi georganiseerd. Kinderen werden gevraagd om in teams een Happy Place voor Nieuwegein te ontwerpen. De drie vrienden Dimar (11 jr), Ayoub (12jr) en Kaan (12jr), hebben dit toernooi gewonnen en mogen hun ontwerp realiseren bij het amfitheater in Galecop, tegenover de kruising van de Willem Elschothove en de Lucas van Leydenhage.

Hun happy place heet Funland. Funland is een plek met een hut, minibibliotheek, hangmatten, picknickbanken, wildbreiwerk, vogelhuisjes, moestuin, kruidentuin, fruitbomen, vlinderstruiken, kleinkunst, bloemen en speeltoestellen. De Lucas Galecop school is nauw betrokken bij Funland. Kinderen werken tijdens de les Creacuit mee aan een kleinkunstproject van Funland.

Voor de realisatie van Funland heeft de gemeente geld en ondersteuning vanuit het jongerenwerk MOvactor beschikbaar gesteld. Ook het IVN (Instituut voor natuureducatie en duurzaamheid) en de Stichting Wijkoverleg Galecop ondersteunen dit project. Daarnaast is er een bewonersinitiatief gestart om de jongens met de realisatie te helpen. Met dit project wilt het bewonersinitiatief de kans aangrijpen om een ontmoetingsplek te creëren vóór en dóór de wijkbewoners. Een plek waar jong en oud de natuur, elkaar én zichzelf kunnen beleven. Een plek waar het gezellig is om er te zijn. Just Fun!

Samen met andere kinderen uit de wijk zijn de jongens reeds begonnen met de bouw van Funland. Kinderen zijn blij met dit initiatief: “Dit is toch leuk dat we dit mogen doen van de gemeente, dit heb ik nog nooit eerder gedaan, een hut en een moestuin bouwen van wilgentakken”.

Funland is aangemeld bij NLDoet. Helpt u mee op 10 maart? Via deze link kunt u zich aanmelden.

De drie vrienden Dimar (11 jr), Ayoub (12 jr) en Kaan (12 jr)

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren