Katern

Frits de Gooijer keert terug als hoofdtrainer bij Koveni

Met ingang van seizoen (2021/2022) keert Frits de Gooijer terug als hoofdtrainer bij Koveni, de korfbalvereniging in Nieuwegein. Hij pakt het stokje over van Stephan Cinjee, die recent aankondigde te stoppen na twee seizoenen hoofdtrainerschap bij Koveni.

Frits de Gooijer is een oude bekende van de vereniging. Niet alleen is hij al lang betrokken bij het reilen en zeilen van de Nieuwegeinse korfbalclub, hij heeft al eerder het hoofdtrainerschap op zich genomen. Na bijna twee seizoenen bleek dat dit niet meer te combineren was met zijn nieuwe rol als eigenaar van de Nieuwegeinse Catering Company. Na wat korfbalrust en twee seizoenen trainerschap van de A-junioren bij Koveni, zet Frits de Gooijer nu wederom de stap richting de Koveni-selectie.

Frits is zelf blij om weer op het oude nest te zijn: “Ik heb veel zin om te starten! We gaan een hoog tempo spelen met veel lopende spelers. Daarnaast ligt de focus op doelgericht zijn, zowel verdedigend als aanvallend”. Ook de voorzitter van Koveni, Marco van Weverwijk, is bijzonder verheugd om Frits opnieuw welkom te heten in zijn rol als trainer/coach van Koveni 1: “Ik heb er vertrouwen in dat deze passievolle verenigingsman, wat Frits zeker is, en de huidige selectie waar hij mee kan werken, kan leiden tot meerdere kampioenschappen. Wij hebben een hoge pet op van Frits, en zijn erg blij dat hij deze stap met de vereniging zet. We wensen hem veel succes en vooral plezier de komende seizoenen!”

De groep waar Frits de Gooijer hoofdtrainer van zal zijn, ziet er qua samenstelling anders uit dan vorig jaar. Zo is de volledige groep A-junioren doorgestroomd naar de senioren, waarvan een groot deel meedoet aan de selectie. Daarnaast zijn wat oud eerste spelers teruggekeerd naar de selectie, en wist Koveni twee nieuwe spelers van buurtvereniging Thor uit Harmelen naar zich toe te trekken. Al met al zal de Koveni-selectie dit jaar bestaan uit drie teams. Kortom: een grote én leuke groep voor deze nieuwe hoofdtrainer om mee te werken.

De selectie van Koveni is reeds op tijd gestart met de selectieprocedure en voorbereidingen voor het nieuwe seizoen 2021/2022. Na wat zomerperikelen zal Koveni op 4 september beginnen aan de veldcompetitie.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren