Dronken Fransman ramt tankstation Total bij Nieuwegein op de A2

Een auto met Frans kenteken is afgelopen nacht rond 00.30 uur tegen een benzinepomp van benzinestation Total geknald. Het gebeurde net even voor de afslag naar IJsselstein bij benzinestation Total langs de A2 bij Nieuwegein. De bestuurder vluchtte aanvankelijk, maar werd na een zoekactie en een Burgernetmelding rond 00.45 worden aangehouden in IJsselstein ter hoogt van de Ellen Keystraat.

De schade aan de auto en de benzinepomp is aanzienlijk. De brandweer werd opgeroepen om te controleren of de situatie bij het benzinestation veilig was. Dat bleek zo te zijn.

Politie en Rijkswaterstaat hebben de toerit tot het tankstation afgezet. Hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren is nog onduidelijk. De politie doet onderzoek naar de oorzaak van het ongeval. De 23-jarige bestuurder is meegenomen naar het politiebureau voor een blaas- en drugstest. Hieruit bleek dat hij onder invloed was van alcohol. Hij was niet gewond geraakt door het ongeval. De man wordt in ieder geval ‘verlaten plaats ongeval’ ten laste gelegd.

Enkele jaren gelden gebeurde eenzelfde soort ongeval aan de overkant van deze snelweg bij tankstation Jutphaas. Hierbij viel één dode.

Foto: Politie Nieuwegein

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren