Frans Backhuijs herbenoemd tot burgemeester van Nieuwegein

Frans Backhuijs is bij Koninklijk Besluit met ingang van 11 mei 2017 herbenoemd tot burgemeester van Nieuwegein. Zijn ambtstermijn is hierbij verlengd met opnieuw een periode van zes jaar. Backhuijs blijft hierdoor tot 11 mei 2023 burgemeester van Nieuwegein als hij zijn functie niet eerder neerlegt.

Donderdagavond om 19.30 uur is Frans Backhuijs in een buitengewone raadsvergadering beëdigd door de commissaris van de Koning in de provincie Utrecht, de heer W.I.I. van Beek. Mark Snoeren hield als lid van de vertrouwenscommissie een toespraak. Ook wethouder Johan Gadella en raadslid Martin Monrooij spraken de burgemeester toe namens respectievelijk het college en de raad. Ook burgemeester Frans Backhuijs gaf een toespraak.Hierin benadrukte de burgemeester zijn wens de komende zes jaar de ondernemers en de inwoners van Nieuwegein nog meer te willen betrekken.

De bijeenkomst vond plaats in het gemeentehuis van Nieuwegein. Na afloop was er in de hal buiten de raadzaal gelegenheid de burgemeester te feliciteren.

De commissaris van de Koning in de provincie Utrecht, de heer W.I.I. van Beek spreekt Frans Backhuijs toe

 

One thought on “Frans Backhuijs herbenoemd tot burgemeester van Nieuwegein

  1. jan

    Nou daar zal Nieuwegein blij mee zijn, achterbaks ventje !

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren