Fout in procedure bouw voetgangersbrug

Begin 2009 werd de voetgangersbrug, die de wijk de Doorslag verbindt met het Natuurkwartier, verwijderd omdat deze houten brug in slechte staat zou verkeren door houtrot. Nu, ruim 4 jaar later is er nog steeds geen brug terwijl die wel ‘uitdrukkelijk en onvoorwaardelijk’ is toegezegd door de verantwoordelijke wethouders (Lubbinge (PvdA) en Reusch (D66). Op vragen van fractie Bakhtali in de raadsvergadering van 25 mei 2011 werd door wethouder Hans Reusch geantwoord dat de loopbrug over de Doorslag uiterlijk september 2011 klaar zou zijn (drie jaar later!). Inmiddels heeft ook het Museum in het Natuurkwartier aantoonbaar fors minder bezoekers.

Of de brug er dit jaar komt valt nog te bezien want door een foutje in de procedure moet de aanvraag opnieuw en heeft het college besloten de bezwaren van de heer H.M. Rouw en mevrouw M. Rouw-Duinsbergen gegrond te verklaren en de verleende omgevingsvergunning te herroepen.

Het bezwaar van de omwonenden richtte zich tegen de omgevingsvergunning voor de bouw van de voetgangersbrug over de Doorslag nabij het Natuurkwartier. Het ging hierbij om een omgevingsvergunning met toepassing van de zogenaamde ‘kruimellijst.’ De lijst met kruimelgevallen staat een bouwwerk niet hoger dan 10 meter, en niet groter dan 50 m² toe. De brug is weliswaar lager dan 10 meter, maar groter dan 50 m². Naar het oordeel van de commissie bezwaarschriften is het dan dus noodzakelijk een projectomgevingsvergunning met ruimtelijke onderbouwing te verlenen waarvoor de uitgebreide voorbereidingsprocedure moet worden gevolgd. Hierdoor is er weer vertraging in de bouw van de voetgangersbrug naar het Natuurkwartier.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk