Fototentoonstelling Oudheden in Rijnhuizen, Plettenburg en de Wiers

Onder bovenstaande titel heeft de Historische Kring Nieuwegein vanaf 7 juli a.s. weer een nieuwe fototentoonstelling ingericht op de hildes van museum Warsenhoeck. In dit gebied bevonden zich in het verleden vele kastelen en buitenhuizen, zoals Rijnhuizen (nog bestaand), Plettenburg, Wijnestein, Stormerdijk en de Wiers. Vele foto’s en afbeeldingen van prenten van deze kastelen zijn te zien met foto’s van vondsten die bij deze kastelen zijn gedaan en die veelal ook nog in het museum zijn te bezichtigen.

Een foto uit 1925 van de Rijnhuizerbrug met op de achtergrond het gemeentehuis

Foto’s ook van in het gebied gelegen boerderijen, zoals de hofsteden van Kievit, Casant en van Dijk en afbeeldingen van huis De Bongenaar. Wist u overigens dat de sluitstenen van de hekpilaren van Huis de Wiers nog te zien zijn bij de ingang van museum Warsenhoeck? Alle reden om eens een kijkje te nemen bij deze tentoonstelling die tot 14 november te bezichtigen is.

Museum Warsenhoeck is te vinden in het Natuurkwartier aan de Geinoord 11, en is geopend op woensdag, zaterdag en zondag van 14.00 uur tot 17.00 uur.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren