‘Foto van de week’

Tijdens zijn omzwervingen door en om Nieuwegein heeft de Nieuwegeiner Arend Bloemink (1946) vrijwel altijd zijn camera bij zich. Zijn camera is als het ware een verlengstuk van zijn ogen.

Een veelgebruikt verlengstuk. Hij fotografeert dat wat hem opvalt. Soms is dat iets bijzonders. Soms is dat iets alledaags. Soms fotografeert hij een evenement in Nieuwegein (wielerrondes, openingen, activiteiten van B&W, jeugdvoetbal, een trouwpartij, …). Soms valt zijn (camera)oog op een heel gewoon, maar prachtig stukje natuur. Soms ook fotografeert hij al wandelend in de wilde weg en ziet hij thuis wel wát er op zijn geheugenkaartje is vastgelegd. Het resultaat is de ‘Foto van de week ‘ op De Digitale Stad Nieuwegein.

Maar niet alleen Arend trekt er voor De Digitale Stad Nieuwegein op uit. Veel lezers sturen ons foto’s toe of reageren op een foto die door Arend Bloemink gemaakt is. Deze week kwam onze redactie een wel zeer opmerkelijke foto tegen op het internet. Natuurlijk uit of iets met Nieuwegein.

Arend: ‘Op twitter verscheen een foto van @Lekjutter met de volgende tekst: ‘Zo denkt de gemeente Nieuwegein dat als ze een tekstje op hun wegwerpbekers zetten dat de zaak is opgelost. Werkt ook niet want lag gewoon tussen het zwerfafval. En dit was niet de enige die ik vond.’

Lekjutters
De lekjutacties en bewustwording vallen onder de samenwerking Schone Lek, waarin de volgende Gemeente Houten, Gemeente Vianen, Gemeente Wijk bij Duurstede, Gemeente Nieuwegein, Provincie Utrecht, Rijkswaterstaat Leefomgeving, Recreatieschap Stichtse Groenlanden, Fort Werk aan de Korte Uitweg, Grondstofjutten en IVN, samen optrekken om de te voorkomen dat afval van land in water terecht komt en zo bijdraagt aan de plastic soep.

Heb je ook een bijzondere foto in relatie tot Nieuwegein gezien of gemaakt, stuur ‘m naar redactie@pen.nl.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk