Fotogein exposeert in Theater DE KOM

Op zaterdag 23 april aanstaande start de jaarlijkse foto-expositie van Fotogein in Theater DE KOM in Nieuwegein. Fotogein is een actieve fotogroep in Nieuwegein, opgericht in 1979 door en voor enthousiaste vrijetijdsfotografen. Het hoofdthema van de expositie is deze keer ’kwetsbaar.’

Een foto gemaakt door Jan Donders

Fotogein staat midden in de samenleving en neemt regelmatig deel aan sociale en kunstzinnige activiteiten in de Gemeente Nieuwegein. De geëxposeerde foto’s zijn te koop en de opbrengst gaat naar giro 555 voor hulp aan de slachtoffers van de oorlog in Oekraïne.

Het afgelopen jaar is er gewerkt aan het thema ‘kwetsbaar’, een thema dat nu meer dan ooit actueel is. De beste ‘kwetsbare’ foto’s zijn afgedrukt op groot formaat (90x60cm) en worden getoond in de foyer van DE KOM op de eerste etage.

Op de tweede etage wordt vrij werk getoond, waarbij duidelijk wordt dat de fotografen van Fotogein een breed scala aan interesses hebben. Portretten, sport, architectuur, landschap, macro, natuur, straatfotografie. Zwart/wit, kleur, smartphone fotografie, scherp/onscherp, beweging, abstractie, camera beweging: alle technische vormen komen aan de orde.

Jan Donders: ‘In 2021 hebben we door Corona niet kunnen exposeren, daarom pakken we dit jaar groots uit met themafoto’s in extra groot formaat. Bezoek deze expositie en laat je inspireren voor je eigen fotografie. Je bent welkom om je foto’s eens te tonen op een van de clubavonden. Deze worden gehouden iedere maandag vanaf 20.00 uur in De Partner aan de Nedereindseweg 401A in Nieuwegein.’

De expositie is te bezoeken op de openingstijden van DE KOM tot en met 29 mei 2022. Wethouder John van Engelen zal de officiële opening verrichten op 23 april om 16.30 uur.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk