‘Foto van de week’

Tijdens zijn omzwervingen door en om Nieuwegein heeft de Nieuwegeiner Arend Bloemink (1946) vrijwel altijd zijn camera bij zich. Zijn camera is als het ware een verlengstuk van zijn ogen.

Een veelgebruikt verlengstuk. Hij fotografeert dat wat hem opvalt. Soms is dat iets bijzonders. Soms is dat iets alledaags. Soms fotografeert hij een evenement in Nieuwegein (wielerrondes, openingen, activiteiten van B&W, jeugdvoetbal, een trouwpartij, …). Soms valt zijn (camera)oog op een heel gewoon, maar prachtig stukje natuur. Soms ook fotografeert hij al wandelend in de wilde weg en ziet hij thuis wel wát er op zijn geheugenkaartje is vastgelegd. Het resultaat is de ‘Foto van de week ‘ op De Digitale Stad Nieuwegein.

Maar niet alleen Arend trekt er voor De Digitale Stad Nieuwegein op uit. Veel lezers sturen ons foto’s toe of reageren op een foto die door Arend Bloemink gemaakt is. Ook op social media, zoals Facebook, komt onze redactie ‘dingen’ tegen. Deze keer stuurde Tonny Bijstra-Huijbens onze redactie een ‘fraaie’ foto toe.

Arend Bloemink: ‘De bij veel Nieuwegeiners bekende Tonny Bijstra-Huijbens plaatste vandaag deze, door haar gemaakte, zonnige foto van een ganzenpaartje met een kuiken, een polletje zoals sommigen zeggen. Tonny begeleidde de foto met een ‘goede morgen en een zonnige dinsdag voor iedereen!”

‘Die wens is aardig uitgekomen, totdat het, nota bene tijdens de avondvierdaagse, tóch nog ging regenen.’

Ganzen

Heb je ook iets bijzonders, iets moois of iets leuks gezien en gefotografeerd in Nieuwegein? Stuur dan de foto met een kort tekstje aan onze redactie.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk