‘Foto van de week’

Tijdens zijn omzwervingen door en om Nieuwegein heeft de Nieuwegeiner Arend Bloemink (1946) vrijwel altijd zijn camera bij zich. Zijn camera is als het ware een verlengstuk van zijn ogen.

Een veelgebruikt verlengstuk. Hij fotografeert dat wat hem opvalt. Soms is dat iets bijzonders. Soms is dat iets alledaags. Soms fotografeert hij een evenement in Nieuwegein (wielerrondes, openingen, activiteiten van B&W, jeugdvoetbal, een trouwpartij, …). Soms valt zijn (camera)oog op een heel gewoon, maar prachtig stukje natuur. Soms ook fotografeert hij al wandelend in de wilde weg en ziet hij thuis wel wát er op zijn geheugenkaartje is vastgelegd. Het resultaat is de ‘Foto van de week ‘ op De Digitale Stad Nieuwegein.

Maar niet alleen Arend trekt er voor De Digitale Stad Nieuwegein op uit. Veel lezers sturen ons foto’s toe of reageren op een foto die door Arend Bloemink gemaakt is. Deze week een foto van Nieuwegeiner Fons van Leusden.

Foto van de week

Meer dan een halve week heerlijk voorjaarsweer doet veel Nieuwegeiners voor de buitenlucht kiezen. Genieten van de zon met de ogen dicht. Genieten van het weer op een terras, in de tuin of op het balkon met iets te drinken onder handbereik. Genieten van de lente met de ogen open en de camera aan of in de hand.

Nieuwegeiner Fons van Leusden behoort in ieder geval, maar niet uitsluitend, tot die laatste categorie en plaatste deze foto op Facebook.

Fons schreef: ‘Kleur op en langs het water’.

Goed gezien. Mooi vastgelegd!

Zie je ook iets leuks of bijzonders in Nieuwegein? Maak een fotootje en stuur ‘m aan redactie@pen.nl. Zorgen wij er voor dat iedereen kan meegenieten!

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk