‘Foto van de week’

Tijdens zijn omzwervingen door en om Nieuwegein heeft de Nieuwegeiner Arend Bloemink (1946) vrijwel altijd zijn camera bij zich. Zijn camera is als het ware een verlengstuk van zijn ogen.

Een veelgebruikt verlengstuk. Hij fotografeert dat wat hem opvalt. Soms is dat iets bijzonders. Soms is dat iets alledaags. Soms fotografeert hij een evenement in Nieuwegein (wielerrondes, openingen, activiteiten van B&W, jeugdvoetbal, een trouwpartij, …). Soms valt zijn (camera)oog op een heel gewoon, maar prachtig stukje natuur. Soms ook fotografeert hij al wandelend in de wilde weg en ziet hij thuis wel wát er op zijn geheugenkaartje is vastgelegd. Het resultaat is de ‘Foto van de week ‘ op De Digitale Stad Nieuwegein.

Maar niet alleen Arend trekt er voor De Digitale Stad Nieuwegein op uit. Veel lezers sturen ons foto’s toe of reageren op een foto die door Arend Bloemink gemaakt is. Ook op Social Media, zoals Facebook komt onze redactie ‘dingen’ tegen. Of sturen inwoners een foto toe van iets opvallends, leuks of zelfs van ‘vreemde dingen’.

Afgelopen zondag stuurde Tonny Bijlstra-Huijbens onze redactie een foto. Zijn dat nu verdwaalde Valentijns harten?

Valentijnsbalonnen

Bij de foto ontvingen we het volgende bericht van Tonny Bijstra-Huijbens bij de hierboven  geplaatste foto: ‘Gisteren reden we op de Noordstedeweg en bij het parkje in de buurt van het pand van het Leger des Heils stond een ‘versierde’ boom.

Ik ben tegen de plastic-vervuiling maar kon het niet nalaten een foto te maken!’

Zie je ook iets leuks of bijzonders in Nieuwegein? Maak een fotootje en stuur ‘m aan redactie@pen.nl. Zorgen wij er voor dat iedereen kan meegenieten!

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk