‘Foto van de week’

Tijdens zijn omzwervingen door en om Nieuwegein heeft de Nieuwegeiner Arend Bloemink (1946) vrijwel altijd zijn camera bij zich. Zijn camera is als het ware een verlengstuk van zijn ogen.

Een veelgebruikt verlengstuk. Hij fotografeert dat wat hem opvalt. Soms is dat iets bijzonders. Soms is dat iets alledaags. Soms fotografeert hij een evenement in Nieuwegein (wielerrondes, openingen, activiteiten van B&W, jeugdvoetbal, een trouwpartij, …). Soms valt zijn (camera)oog op een heel gewoon, maar prachtig stukje natuur. Soms ook fotografeert hij al wandelend in de wilde weg en ziet hij thuis wel wát er op zijn geheugenkaartje is vastgelegd. Het resultaat is de ‘Foto van de week ‘ op De Digitale Stad Nieuwegein.

Maar niet alleen Arend trekt er voor De Digitale Stad Nieuwegein op uit. Veel lezers sturen ons foto’s toe of reageren op een foto die door Arend Bloemink gemaakt is. Ook op Social Media, zoals Facebook komt onze redactie ‘dingen’ tegen. Zoals deze week een fraaie foto van geplaatst door City Nieuwegein.

Foto van de week

Ontdek de duurzame sloop van Zadelstede
‘Van bovenaf is goed te zien hoe Aannemers-, warmtedistributie en transportbedrijf Roseboomgroep afval scheidt bij de sloop van het gebouw. Als je langs de bouwplaats loopt, heb je het gevoel dat alles bij elkaar in containers wordt gegooid en afgevoerd. Vanaf boven zie je de georganiseerde containers waarin de aannemer materialen sorteert. De foto geeft een mooi ‘kijkje in de keuken’ van duurzaam afvalbeheer op de bouwplaats.’

Zie je ook iets leuks of bijzonders in Nieuwegein? Maak een fotootje en stuur ‘m aan redactie@pen.nl. Zorgen wij er voor dat iedereen kan meegenieten!

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk