‘Foto van de week’

Tijdens zijn omzwervingen door en om Nieuwegein heeft de Nieuwegeiner Arend Bloemink (1946) vrijwel altijd zijn camera bij zich. Zijn camera is als het ware een verlengstuk van zijn ogen.

Een veelgebruikt verlengstuk. Hij fotografeert dat wat hem opvalt. Soms is dat iets bijzonders. Soms is dat iets alledaags. Soms fotografeert hij een evenement in Nieuwegein (wielerrondes, openingen, activiteiten van B&W, jeugdvoetbal, een trouwpartij, …). Soms valt zijn (camera)oog op een heel gewoon, maar prachtig stukje natuur. Soms ook fotografeert hij al wandelend in de wilde weg en ziet hij thuis wel wát er op zijn geheugenkaartje is vastgelegd. Het resultaat is de ‘Foto van de week ‘ op De Digitale Stad Nieuwegein en in onze wekelijkse krant ‘De Digitale Nieuwegeiner.’

Maar niet alleen Arend trekt er voor De Digitale Stad Nieuwegein op uit. Veel lezers sturen ons foto’s toe of reageren op een foto die door Arend Bloemink gemaakt is. Deze week een e-mailtje van Ans Bontrop-van Quast met een nogal opmerkelijke foto. Ans maakte hem in de Mauritsstraat.

Ans: ‘Goedemorgen, Vorige week ontdekte ik in Vreeswijk de fout??? op het straat-naambord. Of… is er bij het Koningshuis nog een Mauris ??? Wie weet (het)…!?’

‘Vr. Groet, Ans’

Zie je ook iets leuks of bijzonders in Nieuwegein? Maak een fotootje en stuur ‘m met een leuk verhaaltje aan redactie@pen.nl. Zorgen wij er voor dat iedereen kan meegenieten!

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk