‘Foto van de week’

Tijdens zijn omzwervingen door en om Nieuwegein heeft de Nieuwegeiner Arend Bloemink (1946) vrijwel altijd zijn camera bij zich. Zijn camera is als het ware een verlengstuk van zijn ogen.

Een veelgebruikt verlengstuk. Hij fotografeert dat wat hem opvalt. Soms is dat iets bijzonders. Soms is dat iets alledaags. Soms fotografeert hij een evenement in Nieuwegein (wielerrondes, openingen, activiteiten van B&W, jeugdvoetbal, een trouwpartij, …). Soms valt zijn (camera)oog op een heel gewoon, maar prachtig stukje natuur. Soms ook fotografeert hij al wandelend in de wilde weg en ziet hij thuis wel wát er op zijn geheugenkaartje is vastgelegd. Het resultaat is de ‘Foto van de week ‘ op De Digitale Stad Nieuwegein.

Maar niet alleen Arend trekt er voor De Digitale Stad Nieuwegein op uit. Veel lezers sturen ons foto’s toe of reageren op een foto die door Arend Bloemink gemaakt is.

Arend Bloemink:En dan staat daar, naast de bekende boerderij Zeijlenstein van de familie Scholman aan de Utrechtsestraatweg en achter een bouwhek, een vrijstaande gevel. Het is de gevel van een inmiddels afgebroken schuur. Een bijzonder gezicht.

Zie je ook iets leuks of bijzonders in Nieuwegein? Maak een fotootje en stuur ‘m aan redactie@pen.nl. Zorgen wij er voor dat iedereen kan meegenieten!

Extra aanvulling van de redactie
De schuur die u hier ziet, nou ja de gevel van de schuur, stamt uit 1905. Zij heeft in de kopse gevel aan de straatzijde, dus waar u nu tegenaan kijkt op de ‘Foto van de week’, op de begane grond twee  stalvensters met metalen roeden en in de topgevel een opening met getoond bovenlicht en luiken. Gekleurde strekken en gepleisterde banden sieren de gevel. De schuur wordt opnieuw opgebouwd. Normaal lagen er blauwe dakpannen op het zadeldak. Benieuwd hoe het er uit gaat zien na de restauratie! Meer over de boerderij leest u hier.

Links op de foto hierboven de schuur

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk