‘Foto van de week’

Tijdens zijn omzwervingen door en om Nieuwegein heeft de Nieuwegeiner Arend Bloemink (1946) vrijwel altijd zijn camera bij zich. Zijn camera is als het ware een verlengstuk van zijn ogen.

Een veelgebruikt verlengstuk. Hij fotografeert dat wat hem opvalt. Soms is dat iets bijzonders. Soms is dat iets alledaags. Soms fotografeert hij een evenement in Nieuwegein (wielerrondes, openingen, activiteiten van B&W, jeugdvoetbal, een trouwpartij, …). Soms valt zijn (camera)oog op een heel gewoon, maar prachtig stukje natuur. Soms ook fotografeert hij al wandelend in de wilde weg en ziet hij thuis wel wát er op zijn geheugenkaartje is vastgelegd. Het resultaat is de ‘Foto van de week ‘ op De Digitale Stad Nieuwegein.

Maar niet alleen Arend trekt er voor De Digitale Stad Nieuwegein op uit. Veel lezers sturen ons foto’s toe of reageren op een foto die door Arend Bloemink gemaakt is. (Foto: Arend Bloemink)

Arend Bloemink: ‘Afgelopen maandag heeft jeugdorkest ‘t JoNg maar liefst 278 euro bij elkaar gespeeld met een benefietoptreden voor Oekraïne. De broers Daan en Jelle ten Pas, twee enthousiaste leerlingen, wilden graag iets doen voor Oekraïne en kwamen op het idee om een benefietconcert te organiseren. Uiteraard sloot de rest van het orkest direct aan. Hun fans en families hebben gul gedoneerd. Het bedrag wordt overgemaakt op Giro555. Een prachtige actie, een Foto van de Week waard.’

Heb je ook een bijzondere foto in relatie tot Nieuwegein gezien of gemaakt, stuur ‘m naar redactie@pen.nl.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk