‘Foto van de week’

Tijdens zijn omzwervingen door en om Nieuwegein heeft de Nieuwegeiner Arend Bloemink (1946) vrijwel altijd zijn camera bij zich. Zijn camera is als het ware een verlengstuk van zijn ogen.

Een veelgebruikt verlengstuk. Hij fotografeert dat wat hem opvalt. Soms is dat iets bijzonders. Soms is dat iets alledaags. Soms fotografeert hij een evenement in Nieuwegein (wielerrondes, openingen, activiteiten van B&W, jeugdvoetbal, een trouwpartij, …). Soms valt zijn (camera)oog op een heel gewoon, maar prachtig stukje natuur. Soms ook fotografeert hij al wandelend in de wilde weg en ziet hij thuis wel wát er op zijn geheugenkaartje is vastgelegd. Het resultaat is de ‘Foto van de week ‘ op De Digitale Stad Nieuwegein.

Maar niet alleen Arend trekt er voor De Digitale Stad Nieuwegein op uit. Veel lezers sturen ons foto’s toe of reageren op een foto die door Arend Bloemink gemaakt is. (Foto: Arend Bloemink)

Arend Bloemink: ‘Afgelopen maandagavond was ik in DE KOM waar, op de vierde verdieping, een benefietconcert gegeven werd door ‘t JoNg, het jeugdorkest dat repeteert in DE KOM. Het concert was ten bate van de giro 555. De opbrengst komt ten goede aan de Oekraïense vluchtelingen. Voor het allerlaatste nummer dat ten gehore gebracht werd zocht dirigent Gerard Poot een musicus in het publiek (dat voornamelijk bestond uit ouders van de orkestleden). Een enthousiaste vader, die overigens geen noten kon lezen, meldde zich aan, waarna Gerard deze verse musicus de edele grepen van het bespelen van de triangel uitlegde. Een memorabel moment.’

Heb je ook een bijzondere foto in relatie tot Nieuwegein gezien of gemaakt, stuur ‘m naar redactie@pen.nl.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk