‘Foto van de week’

Tijdens zijn omzwervingen door en om Nieuwegein heeft de Nieuwegeiner Arend Bloemink (1946) vrijwel altijd zijn camera bij zich. Zijn camera is als het ware een verlengstuk van zijn ogen.

Een veelgebruikt verlengstuk. Hij fotografeert dat wat hem opvalt. Soms is dat iets bijzonders. Soms is dat iets alledaags. Soms fotografeert hij een evenement in Nieuwegein (wielerrondes, openingen, activiteiten van B&W, jeugdvoetbal, een trouwpartij, …). Soms valt zijn (camera)oog op een heel gewoon, maar prachtig stukje natuur. Soms ook fotografeert hij al wandelend in de wilde weg en ziet hij thuis wel wát er op zijn geheugenkaartje is vastgelegd. Het resultaat is de ‘Foto van de week ‘ op De Digitale Stad Nieuwegein.

Maar niet alleen Arend trekt er voor De Digitale Stad Nieuwegein op uit. Veel lezers sturen ons foto’s toe of reageren op een foto die door Arend Bloemink gemaakt is. Deze week kreeg de redactie van onze trouwe lezer Peter Verhoeven onderstaande foto en schreef:

Bijna onopgemerkt verdwijnt stukje bij beetje de ooit zo markante Viaanse brug uit het rivierenlandschap. Inmiddels zijn tonnen staal en beton al gesloopt, zijn er technische voorzieningen aangebracht om de boogbrug zometeen van de pijlers te tillen. De stalen constructie die de oprit naar de brug vormde, wordt nu in grote stukken gebrand door genadeloze snij-branders. Voor de kenners is op de foto’s nog zichtbaar dat de stalen profielen uit Schotland kwamen, de Larkshire Steel Company.’

Dagelijks zijn op de fietsstrook op de nieuwe Jan Blanken brug mensen uit Vreeswijk, Vianen, IJsselstein en Lopikerkapel met fotocamera te zien die toch een laatste herinnering vast willen leggen. Het gaat langzaam, maar tijd gaat snel en … weg is weg.

Heb je ook een bijzondere foto in relatie tot Nieuwegein gezien of gemaakt, stuur ‘m naar redactie@pen.nl.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk