‘Foto van de week’

Tijdens zijn omzwervingen door en om Nieuwegein heeft de Nieuwegeiner Arend Bloemink (1946) vrijwel altijd zijn camera bij zich. Zijn camera is als het ware een verlengstuk van zijn ogen.

Een veelgebruikt verlengstuk. Hij fotografeert dat wat hem opvalt. Soms is dat iets bijzonders. Soms is dat iets alledaags. Soms fotografeert hij een evenement in Nieuwegein (wielerrondes, openingen, activiteiten van B&W, jeugdvoetbal, een trouwpartij, …). Soms valt zijn (camera)oog op een heel gewoon, maar prachtig stukje natuur. Soms ook fotografeert hij al wandelend in de wilde weg en ziet hij thuis wel wát er op zijn geheugenkaartje is vastgelegd. Het resultaat is de ‘Foto van de week ‘ op De Digitale Stad Nieuwegein. Deze keer ook een video van het prille geluk door onze videograaf Jos van Vogelpoel.

Arend: ‘Kwam ik afgelopen vrijdag thuis van een lekkere wandeling, kijk ik uit het raam naar het zwanennest, zijn beide ouders weer van het nest af en kijken er zowaar twee kuikens de wereld in, onderwijl hun ouders volgend: veren poetsen’.

‘Nog vijf eieren te gaan. En moeder keerde even later weer terug op het nest om de kleintjes te beschermen en de vijf broertjes/zusjes uit te broeden’.

Heb je ook een foto waarvan je vindt dat die best in deze rubriek past? Stuur hem dan aan ons met een kort tekstje en wie weet…

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk